Friday, January 1, 2010

How To View Source Code From Opera Mini

When we opened a web page, we will find some page element that sometimes makes us wonder, how do I make elements like that? How do I compile java script like that? And of course, it will make us try to peek at the script code that used.

If we browsing with a Mozilla Firefox on ours computer, of course we will not find any problems. Because just with enter CTRL+U, we will be able to see all the script code that used on that page. But, how when we open that page just with Opera Mini??

Well... today, I'll give you a tool, which you can use it to view the source code of web pages that you're visiting.

So... how do we operate this tool?
- For the first, open your Opera Mini v4.2, and then save this page on your bookmark (press #7 save)
- And as usual, open the URL that you want to view the source code
- Then press #7 and copy the URL
- Open this tool, go to bookmark (press #2)
- Paste your URL in the box and then click the button of 'Get Code'



Mobile Source Code Viewer

Enter Your URL here

Jump to Page

tool by Kang Sugeng


Look..! What will you get next?

Oke Guys... please try and good luck..!
And for the next, I will explain about how to copy some text from your Opera Mini.
See you next time...

Comments :

24 comments to “How To View Source Code From Opera Mini”

Makasih ya mas utk infonya... Namun sejujurnya aku lebih buas ngenet pakai kompie, karena layarnya jauh lebih luas hehehe

Reni said...
on 

makasih tipsnya. met tahun baru ya. Sukses terus, kang

Sang Cerpenis bercerita said...
on 

makasih atas infonya. sebenarnya kalo bisa buat di pc henny pasti udah donlot, sayangnya hp sedang rusak. lain kali henny pasti balik ke sini, soalnya penasaran sama kode html blog :)

Henny Y.Wijaya said...
on 

Thanks infonya Kang...

Oia tolong berikan sedikit pendapat untuk wajah baru laksamana embun

Laksamana Embun said...
on 

met tahun baru kang!!!!!!...........wah sama nih kayak mba reni saya lebih seneng ngeblog pake kompi........kalo hp paling sekedar pesbukan aja!?!?!!?

JHONI said...
on 

NB.........ni traficnya ditarik kemari ya kang wkwkwkwkwk!!?!?!.........eh saya juga ada tuh blog lagi atu.....di follow di FB ya kang!!!

JHONI said...
on 

@jhoni : hehee... traffictnya dibagi dua Kang biar sama-sama rame
@laksamana embun : oke sip, langsung meluncur ke sono
@henny : iya Mbak Hen silakan nanti balik lagi juga ndak papa
@sang cerpenis : makasih ya Mbak fanny
@reni : hehee... semua blogger pasti lebih memilih pake kompi lah Mbak, tapi sesuai judul blognya, disini hanya saya bahas tentang ngeblog via ponsel.

Kang Sugeng said...
on 

bisa juga dipakai untuk referensi.apakah ada untuk yang versi 3 soalnya hp klo diinstal opera 4 error. hp 3230. thanks

liudin said...
on 

caranya gimana mas saya masih ga tau neeh

agung aritanto said...
on 

@agung : caranya tinggal masukin aja URLnya di kotak yg tersedia.
@liudin : untuk download versi lain, ceklik aja link yg saya sertakan.

Kang Sugeng said...
on 

tHx ya info'y...

Fais cWaKep said...
on 

Rupanya diantar kesini yah KANG?
tERIMA KASIH

Seti@wan Dirgant@Ra said...
on 
This comment has been removed by a blog administrator.
ElroyTLanphear said...
on 

Wah... sayang sekali gak bisa langsung praktek...

Aku gak ada HP yang buat internetannya T_T

Phonank said...
on 

oo diantar kesini to tuk komentar? makasih infony!

Indahnya Berbagi said...
on 

wah bisa jalan di hp nokia 3230 saya tapi untuk yang sony ericsson tipe R 306 yang ada malah error ? klo yang ini gimana? karena ketika pake yang versi 3 masih belum error

liudin said...
on 

aku gak pernah internetan pake hp?
tapi makasih infonya. salam...

Ikutan Ngeblog said...
on 

opera mini cuma untuk buka fb sama twitter ha ha
ga perlu tahu source kode fb dan twitter (iseng amat)

rio2000 said...
on 

salam sobat
trims info opera mininya.
sangat menarik dan bermanfaat.
pakai URL juga ya,,

NURA said...
on 

luar biasa pada orang yang suka ngeblog.............

cinta said...
on 

hello how are you? May I join follow-up ?????................

abdulloh said...
on 

mantaaap.. aku malah gak ngerti niiih... coba dulu ah.. hape saya mana yah????

Gravisware said...
on 

Toolnya jarang berhasil malah muter2 di blog ini truz, BT.

Anonymous said...
on 

There is a more official way to view source direct from their servers:

View page source

It is possible to get a dump of the current page source by entering server:source into Opera Mini's address bar. This shows the current DOM tree from the Opera Mini server. Since reading the source from a cell phone display or even an enlarged microemulator isn't very pleasant, there is an even better way of obtaining a page's source code — posting it to a webserver by entering server:source?post=http://your.server.com/script into Opera Mini's address bar, where the script file that is passed the post data will handle the request, e.g. by storing the source in a database, or saving it to a text file. The posted data includes the fields url, host and html.

Read here: http://dev.opera.com/articles/view/opera-mini-web-content-authoring-guidelines/

def said...
on 

Post a Comment

[ Full Page Comment Form ]

Please leave your comment after reading. If you don't have a google account, you can comment with name / URL.
URL column is optional.

Don't include links in your comment !!!